“ ... Een fietstocht voelt als een kleine vakantie. Zin en tijd op de fiets geeft een heerlijk vrij gevoel, ook als je weer thuis bent ...”


Even voorstellen 


Als eigenaar ben ik , Nico Teerhuis geboren Amstelvener, van jongs af aan een gepassioneerd fietser en techneut. Tijdens mijn opleidingen MTS en HTS Werktuigbouwkunde en Industriële automatisering, was ik al werkzaam in de fietswerkplaats. 

In latere jaren heb ik mijzelf verder en tevens professioneel toegelegd op het opdoen van ervaring en opleiding in de tweewielerbranche. Hiertoe heb een groot aantal trainingen gevolgd aan de Tweewieler-academy van Innovam te Nieuwegein.  

Maar, ik doe dit niet alleen, ik wordt daarbij ondersteund door ervaren ondernemers uit de branche en niet te vergeten de nieuwe collega’s in de winkel en werkplaats. Hier komen de vele jaren opleiding Fietstechniek en ervaring uit de tweewieler-wereld samen. 

Met name voor de e-bike zie ik meer nieuwe mogelijkheden ontstaan voor met name recreanten, woon-werk verkeer en boodschap / gezins-’ toepassingen.

Met betrekking tot dat laatste zal de e-bike vrije-tijds-mogelijkheden beschikbaar maken voor een publiek waarvoor dat momenteel op de traditionele fiets onbereikbaar is.

Ik geloof dat fietsen bijdraagt aan een gevoel van vrijheid, ontspanning en geluk. In elk geval voor mijzelf is dat het geval. Dat gevoel draag ik graag uit naar mijn omgeving. Precies dat zal ik als onderdeel binnen deze professionele omgeving doen. 


NICOOZ Tweewielers bevindt zich direct aan :

 • aan de busbaan met wijkhalte.

 • aan de centrale fiets-as van de wijk

 • als onderdeel van het winkelhart dat de gehele wijk bedient

 • aan de entree van het Groene Hart van de Randstad 


De winkel zal een blijvend betrouwbaar, flexibel en aanwezig service- en kennis- punt zijn dat de klant in de directe omgeving bedient met een zeer herkenbaar en hoog-kwalitatief aanbod van dienstverlening.Wat bieden wij 


Binnen dit concept zien wij de winkel dan ook als centraal punt, om in de wijk de ondersteuning voor de dagelijkse vervoersbehoefte op de fiets te vormen. Voor jong en oud, voor AnaarB en een tocht, voor geheel zelf trappen en elektrisch ondersteund.

Ofwel, geen formule- aanbod volgens een franchise-model of anders, maar een sterke onafhankelijke positie waarin we zelf keuzen maken inzake het assortiment. Daarmee kunnen we adequaat inspelen op de hedendaagse sterk veranderende techniek

We doen ook dit niet alleen, we worden hierbij ondersteund door gerenommeerde, hoog kwalitatieve en geprezen partners in de twee-wielerwereld zoals AGU, Cordo, Bakfiets.nl, Pointer, Kalkhoff, e.a.


Aanpak en onderscheid

In een persoonlijk gesprek luisteren we graag naar uw wensen, bespreken we wat de mogelijkheden zijn en vragen door naar de manier waarop u het beste geholpen bent.

Service, kwaliteit, persoonlijk contact in uw directe omgeving en met een advies op uw maat is het vaandel dat wij voeren. We stellen ons daarmee recht tegenover aanbieders die zich richten op kwantiteit en ‘snelle handel’.

Uw nieuwe fiets wordt dus in overleg met u gekozen uit het merken-aanbod dat wij hebben geselecteerd op assortiment, kwaliteit, bedrijfsfilosofie, garantie-regelingen en last-but-not-least, op bedrijfs/merk continuïteit. De merken die wij voeren zijn veelal al decennia lang actief als fabrikant. De oudsten, merendeel Nederlandse en Duitse fabrikanten, gaan zelfs 100 jaar (Kalkhoff) en 120 jaar (Hartje) en 40 jaar (Pointer) en 50 jaar (AGU) terug.

Wij verkopen u dus niet de fiets die we op voorraad hebben staan, maar begeleiden u in de keuze voor een fiets die optimaal bij u past en daarmee geschikt is voor hetgeen waarvoor u de fiets wilt gaan gebruiken. In een groot aantal situaties zal dat op een standaard model uit het ruime merken-aanbod komen, dat is mooi, want dan is de fiets snel leverbaar vanaf de fabrikant.

Daarnaast is er de mogelijkheid om een fiets geheel te configureren op basis van zijn toepassing, zodat deze naadloos aansluit bij het advies en de keuze die u uiteindelijk maakt. Daartoe zijn we in de winkel volledig uitgerust met een multi-mediale omgeving waarin de configuratie en kleur-keuze van de fiets wordt opgebouwd en vastgelegd.  U kunt deze opbouw thuis nog eens rustig en op uw gemak beoordelen, aanpassen en indien gewenst in de winkel of thuis direct vastleggen voor bestelling bij de fabrikant.


De winkel 


De winkel zal een ontmoetings- en belevings- plek vormen voor de fietsers die gepassioneerd is, geïnteresseerd is, of de gebruiker is, van de tweewieler. 

U treft in de winkel een geïntegreerd aanbod aan van :

 • Accessoires, voeding, tassen, kleding, onderhouds-artikelen, 
 • Pas-ruimte, fiets-meting en toilet-ruimte
 • Een warm of gekoeld drankje aan de koffie- en lees-tafel
 • Informatie over onze service-elementen
 • Natuurlijk de werkplaats en het magazijn
 • Diverse multimediale toepassingen voor u ter ontspanning (sport), ter informatie of als u zich wilt oriënteren voor een aankoop of een deelname. 

En dit alles wordt u geheel vrijblijvend aangeboden.

Fietsen kunnen uitstekend geprobeerd worden op de test-baan langs de winkel, of voor een langere proefrit, het groene hart in.

Er zal nog volgen :

 • De start en/of deelname van tourtochten, in de buitenlucht danwel virtueel op on-line inhouse-trainers.

 • Merken-events in de winkel, maar ook een bezoek aan de fabrikant

 • Deelname aan winkelcentrum activiteiten in samenwerking met de andere winkels in het winkelhart van de wijk

 • Klant en e-community